Miele wasmachine reparatie Haarlem

Miele wasmachine reparatie Haarlem

Miele wasmachine reparatie Haarlem biedt hulp wanneer uw wasmachine zich overvult met water.

Om te begrijpen waardoor de afvoer van een wasmachine overloopt, is het belangrijk om eerst te begrijpen hoe uw wasmachine water verwijdert tijdens het wassen. Het vullen van de wasmachine met te veel kleding kan er ook voor zorgen dat het water overloopt. Zachte kleding kan de vulcontrole vervormen en zelfs de blender breken, waardoor er gemorst wordt.

miele wasmachine reparatie haarlem

Als u gewoon wasmiddel in een machine met voorlader doet, zal er te veel schuim ontstaan ​​en wordt de waterklep gedwongen de machine met meer water te vullen om overtollig schuim te verwijderen dat over de machine zou kunnen lopen. Als de waterklep verstopt raakt, blijft er water in de tank stromen en kan het uit de machine overlopen.

Als de kuip vol is, drijft het andere contact de motor aan en start de wascyclus. Als de wasmachine vol water zit, laat dan een centrifugecyclus draaien om de tank te legen voordat u de wasmachine repareert. U moet ook de wasmachine loskoppelen van de stroombron en de toevoerleidingen voor warm en koud water afsluiten.

Sluit de afsluiters op de watertoevoerleidingen door ze rechtsom te draaien. Met een netdruk van ongeveer 20 psi blijven deze kleppen gesloten, zelfs als de stroom naar de wasmachine is uitgeschakeld. Om de klep te vervangen, moet u zowel de stroomvoorziening als de watertoevoereenheid uitschakelen. Zorg ervoor dat u de machine spanningsloos maakt voordat u gaat onderzoeken.

Miele wasmachine reparatie Haarlem: Waterdruk controleren

Als u de waterdruk niet kunt controleren en aanpassen, moet u een loodgieter bellen. Raadpleeg de handleiding van uw wasmachine voor de juiste waterdruk.

Als u zeker weet dat de oorzaak van het overlopen van de wasmachine het gebrek aan waterdruk in de wasmachine is, kan dit een makkelijke oplossing zijn. Overloop van water kan een ernstig en kostbaar probleem zijn, vooral als de bron een wasmachineafvoer is.

Miele wasmachine reparatie Haarlem

Wasmachineafvoeren lopen vaak over omdat de afvoerslang verstopt is of de slang zelf een te kleine diameter heeft om de hoeveelheid water die er doorheen wordt geduwd aan te kunnen. De meest voorkomende oorzaak van een overloop is een verstopping in de afvoer of stijgleiding. Overloop of stilstaand water kan gevaarlijk zijn als er elektriciteit aanwezig is. Er is overal water en als u de stekker uit het stopcontact haalt, kan dit een elektrische schok veroorzaken.

De beste manier is om de stroomonderbreker of zekeringkast uit te schakelen totdat u het gebied met stilstaand water hebt vrijgemaakt en erachter te komen of het veilig is om elektriciteit in de buurt van het probleemgebied te hebben. Giet na de wachttijd heet water door de afvoer achter de muur om het te laten afvoeren. De afvoer achter de muur is waar het afvoerwater wegstroomt en wanneer de afvoer verstopt is, keert het water terug. Afvalwater zal direct in het riool stromen, waardoor rommel wordt geminimaliseerd.

Als u de slang die op de afvoerleiding is aangesloten lange tijd niet hebt schoongemaakt, zult u merken dat een klomp pluisjes de oorzaak van de verstopping is. Pluisjes en ander vuil worden tijdens de wascyclus van de kleding gescheiden en samen met vuil water uit het apparaat afgevoerd, wat kan leiden tot een verstopping in de afvoerslang.

Als de verstopping wordt veroorzaakt door een opeenhoping van zeep en pluisjes, kan zeer heet water de afvoer goed afvoeren. De hoeveelheid water die voor een wasbeurt wordt gebruikt is niet gering, en de angst dat al dit water op de vloer terecht kan komen is reëel. Wanneer de wasmachine detecteert dat er te veel water in de wasmachinekuip zit, of detecteert dat er water lekt waar het niet zou moeten, wordt de overloop- of overstromingsbeveiliging geactiveerd. De wasmachine kan ten onrechte denken dat hij de tank met water moet vullen totdat deze overloopt.

Miele wasmachine reparatie Haarlem

Als de wasmachine zich blijft vullen met water, zelfs nadat de stekker uit het stopcontact is gehaald, kan de waterinlaatklep defect zijn. De waterinlaatklep is het onderdeel van de wasmachine dat de waterstroom in de trommel opent en sluit, dus als de waterinlaatklep niet werkt, moet u deze waarschijnlijk vervangen. Als er een gat in de slang zit, wordt de druk verlaagd en sluit de waterniveausensor van wasmachines de watertoevoer naar de watertoevoerklep niet af.

Als het niet goed werkt, blijft de waterinlaatklep water aan de machine leveren, waardoor deze overloopt. Als de machine begint over te lopen, zet hem dan onmiddellijk uit om de waterstroom te stoppen. Raadpleeg de handleiding van de machine voor instructies over wat u moet doen als een cyclus voortijdig stopt.

De hoeveelheid tijd die nodig is om de stijgbuis te vullen en te laten overlopen, helpt bij het vaststellen waar de obstructie zich bevindt. Als de stijgleiding verkeerd wordt geïnstalleerd, kan dit leiden tot over- of terugstroming. Machines hebben doorgaans een verhoging van 36″ of hoger nodig.

Oude huizen hebben kleine leidingen en hebben niet de mogelijkheid om water met een grote capaciteit af te voeren. De reden dat uw wasmachine niet stopt met vullen met water, kan zijn dat de slang verstopt, gevallen of lek is.

Afhankelijk van hoeveel water er is, moet je misschien een emmer zoeken. Als er niet veel water op de vloer is, pak dan een dweil en emmer zodat je een schoon, droog oppervlak hebt om op te werken.

Ongeacht wat de overloop veroorzaakt, het is belangrijk om het probleem onmiddellijk op te lossen om blijvende schade aan uw huis te voorkomen. Hoewel we hieronder de meest voorkomende redenen identificeren waarom de wasmachine overloopt, kunnen er andere problemen zijn die uw probleem veroorzaken.

Bel of app voor een afspraak met Miele wasmachine reparatie Haarlem via 023-2302144 en plan uw wasmachine reparatie afspraak vandaag nog in.