Monteur wasmachine Haarlem

Monteur wasmachine Haarlem

Monteur wasmachine Haarlem bezoekt uw woning en diagnosticeert het probleem wanneer er bijvoorbeeld strepen achterblijven op uw kleding.Monteur wasmachine Haarlem

Een wasmachine heeft maar één primaire taak: vlekken van je kleding verwijderen. Als al je favoriete kledingstukken echter met nieuwe mysterieuze vlekken uit het apparaat komen, is dat nogal wat. In eerste instantie zou je kunnen denken dat er een stift of een ander item in de was is achtergebleven, maar als dat klopt, dan is het het apparaat dat de vlekken achterlaat. Helaas is er geen vast probleem dat ervoor kan zorgen dat de wasmachine vlekken op je wasgoed maakt. U moet verschillende veelvoorkomende oorzaken controleren om de juiste reparatie uit te voeren.

Je vermoedt misschien dat als je echt elk laatste stukje kleding in de wasmachine wringt, het misschien niet zo goed wordt gewassen. Het probleem is echter niet alleen dat ze niet goed worden schoongemaakt, maar ook dat uw wasmiddel mogelijk niet goed kan circuleren. Dit kan leiden tot nieuwe vlekken op de kleding. Dit is waarschijnlijker als u een waspoeder gebruikt. Het kan zakken in de kleding vormen waar het niet volledig oplost. Dit resulteert in witte vlekken en resten op uw kleding.

Monteur wasmachine Haarlem

Heb je ooit wasverzachter op je handen gekregen? Het is niet bepaald slijmerig zoals vloeibaar wasmiddel. In feite is het meer een wasachtige consistentie. Dit komt omdat wasverzachter de vezels van je kleding daadwerkelijk omhult met een beschermende, lekker ruikende was. Dat houdt echter in dat het goed in water kan oplossen. Als de machine te vol zit of je veel te veel wasverzachter gebruikt, kan dit zorgen voor ernstige resten en vlekken op je kleding.

Als er kleding uitkomt met zwarte strepen en vlekken erop, wil je een kijkje nemen bij de pakking van je wasmachine. Dit is met name geschikt om te controleren of u een wasmachine voor de voorlader heeft. Wat u vaak zult vinden als dit probleem zich manifesteert, is een heleboel schimmel. De schimmel is gegroeid doordat het water niet snel genoeg uit de seal droogde. Als het onbehandeld blijft, groeit het gewoon uit de hand en als je kleding er tegenaan wrijft, zelfs lichtjes, zal het een vlek achterlaten.

Hoewel je de vorm kunt schoonmaken met witte azijn, is het misschien tijd voor iets ingrijpender als je op dit punt bent gekomen. Als het zegel vlekken maakt op kleding, is het misschien beter om het gewoon helemaal te vervangen en opnieuw te beginnen.

De aandrijfriem is wat de trommel psychisch laat draaien. Als het in beweging is, wordt het wasmiddel en de wasverzachter gelijkmatig over de ronddraaiende kleding verdeeld, zodat het niet op één plek blijft liggen. Als de aandrijfriem echter beschadigd is en de trommel niet ronddraait, zal het wasmiddel en de wasverzachter op één plek van uw kleding vallen. Dit is hetzelfde als te veel gebruiken – het veroorzaakt vlekken.

Niet alle ringen hebben aandrijfriemen. Als dit het geval is, zult u merken dat uw wasmachine moeite heeft met draaien. Als de riem is geknapt, draait de wastrommel tijdens geen enkele cyclus.

Je zou niet denken dat het lager een andere impact op je kleding kan hebben dan slecht wassen, maar dat kan wel. De lagers zorgen ervoor dat de trommel vrij kan draaien. Als ze beginnen te verslijten, kunt u zelfs zwarte vlekken of roest op uw kleding gaan zien. Een veel duidelijker teken hiervan is echter het metaalachtige gekrijs dat ze vertonen. Als u dit gepiep hoort en sporen ziet, moet u overwegen de lagers te vervangen.

Als u achter uw wasmachine of met name met de standpijp heeft gewerkt, wilt u er zeker van zijn dat deze goed is afgesteld. Als de standpijp ook maar een centimeter uit de lijn staat, kan dit leiden tot terugstroming van de wascyclus. Dit betekent dat het waswater niet uit de wasmachine wordt gezogen, maar terugstroomt in het apparaat. Dit kan vlekken veroorzaken, niet alleen door het vuil, maar ook door de langdurige blootstelling aan wasmiddelen.

In sommige gevallen is de oorzaak van bevlekte kleding niet uw wasmachine, maar de leidingen die uw wasmachine voeden. Als je oude leidingen hebt waar het water roestig uit kan komen, dan kan dit vlekken veroorzaken. Vaker heb je hard water en het water zelf kan vlekken veroorzaken. Bovendien kan langdurige blootstelling aan hard water afzettingen veroorzaken die kunnen afschilferen en onverwacht vlekken op kleding kunnen veroorzaken.

Monteur wasmachine Haarlem

Het wordt ten zeerste aanbevolen dat u een wateronthardersysteem voor uw huis aanschaft als u hard water heeft en deze problemen veroorzaakt. Het is niet alleen een probleem dat het harde water vlekken op je kleding maakt, maar het is ongelooflijk hard voor alle waterverbruikende apparaten. Ophoping van hard water verkort de levensduur van de apparaten in feite met de helft. Afgezien daarvan kan het laten lopen van witte azijn helpen om het harde water dat zich in uw wasmachine heeft opgehoopt, te verbreken, zodat het vlekken op uw kleding kan stoppen, althans tijdelijk.

Wat doe je nu?

Veel van de problemen die ervoor zorgen dat uw wasmachine vlekken op kleding achterlaat, kunnen volledig worden opgelost door de eigenaar van het apparaat. De meer technische zaken zoals de aandrijfriem of de lagers kunt u echter beter aan een vakman overlaten. In feite willen sommige eigenaren van apparaten zelfs het vervangen van de deurafdichting aan een professional overlaten om ervoor te zorgen dat er geen lekken optreden nadat het klaar is. Tot slot, als je al deze bronnen hebt gecontroleerd en gewoon niet kunt vinden wat de oorzaak is, kan een professioneel oog je helpen de oorzaak te vinden en het snel te verhelpen.

Heeft u een wasmachine die vlekken achterlaat of een ander apparaat probleem waar u maar niet uit komt? Witgoed reparatie Haarlem kan daarbij helpen. Neem vandaag nog contact met  op om te zien wat onze wasmachine monteur kan doen om al uw apparaten snel en veilig te repareren.