Samsung wasmachine reparatie Haarlem

Samsung wasmachine reparatie Haarlem

Samsung wasmachine reparatie Haarlem: 3 meest voorkomende fouten bij een Samsung wasmachine.samsung wasmachine reparatie haarlem

3 Samsung wasmachine fouten

Als op het display van de wasmachine een combinatie van cijfers en letters verschijnt, of als er bij modellen zonder scherm een ​​combinatie van brandende lampen is, waarna de machine stopt met werken, betekent dit dat er bepaalde problemen zijn. Als u de decodering van de codes kent, kunt u zich snel oriënteren op de ernst van het probleem en bepalen of dit het gevolg is van onoplettendheid van de gebruiker of een ernstige storing die de tussenkomst van professionals vereist.

№1. Storing niveausensor: Het verschijnen van combinaties als 1E, E7 en 1C op het scherm duidt op afwijkingen in het werk van de watersensor, de zogenaamde waterniveausensor. Op modellen zonder display knipperen in dit geval de indicatielampjes van alle wasbeurten en branden de indicatielampjes van alle temperatuurmodi behalve Bio 60°C. De machine begint letterlijk direct na het inschakelen een storing te signaleren. In de meeste gevallen vereist deze storing professionele hulp, maar in sommige gevallen kunt u het probleem zelf oplossen. – Koppel de machine 5 minuten los van het stroomnet. Als de oorzaak een storing van een enkele sensor is, begint het apparaat het programma normaal uit te voeren. – Het is noodzakelijk om alle contacten van de waterniveausensor naar de regelmodule te controleren. De oorzaak van de fout is waarschijnlijk een ontkoppeling van een van de connectoren. – Om het probleem te lokaliseren, is het noodzakelijk om de staat van de buis die de waterniveausensor verbindt met de drukkamer te controleren. Het kan geknikt of los zitten. Om het probleem op te lossen, plaatst u het terug in de oorspronkelijke positie. Als het hierboven beschreven werk is gedaan, maar de code nog steeds op het display verschijnt, is het beter om contact op te nemen met een servicecentrum en de reparatie aan professionals toe te vertrouwen.

№2. Problemen Met De Tachosensor Van De Wasmachine: Codes 3E, 3E1, 3E2, 3E3, 3E4, 3C, 3C1, 3C2, 3C3, 3C4, 8E, 8E1, 8C, 8C1, EA kunnen op het scherm verschijnen als gevolg van een tachosensorfout. Dit kleine apparaat zorgt ervoor dat de motor een bepaald aantal omwentelingen maakt. Op modellen zonder display knipperen in dat geval de wasprogramma’s en branden de temperatuurindicatoren 40°C en Bio 60°C. Mogelijke oorzaken: – De trommel is geladen met de hoeveelheid wasgoed waarvan het gewicht de vastgestelde norm overschrijdt en de motor kan zo’n lading gewoon niet trekken. Als dit de oorzaak is, blijft de machine na het verwijderen van een deel van het wasgoed en het opnieuw opstarten normaal werken. – Demonstratiecode beschreven fout in wasmachines “Samsung” kan optreden als gevolg van een onbedoelde storing. Om de optie aan te vinken, moet u de machine uit het stopcontact halen en na een paar minuten weer aanzetten. Als de herstart is gelukt, hoeft u zich geen zorgen te maken.

Samsung wasmachine reparatie Haarlem

№3. Problemen met het watervoorzieningssysteem:  Hoe fouten 4E, 4C of E1 te ontcijferen? Als de machine tijdens het wassen of spoelen stopt met het uitvoeren van het programma en op het display de bovenstaande knipperende combinaties worden weergegeven, is dit een melding dat de watertoevoer naar de trommel met het wasgoed is gestopt. Op modellen zonder scherm gaan in dit geval de indicatielampjes voor de wasmodus en de minimumtemperatuur branden. De fout kan verschillende oorzaken hebben: – De aanzuigslang waardoor het water de machine binnenkomt zit ergens door vastgeklemd. – Het filter aan de uitlaat van dezelfde slang is verstopt. – De gebruiker vergat simpelweg de waterkraan open te draaien. – De druk is te laag. – Er zit geen koud water in het systeem. Om de exacte oorzaak te achterhalen, start u het programma opnieuw en luistert u naar het geluid van stromend water. Verdere actie hangt volledig af van de aan- of afwezigheid van geluid:

Als het hoorbaar is, maar de machine blijft staan ​​en een fout blijft aangeven, is de trommel misschien overbelast of hebben er dingen gewassen die bijna al het water uit de tank absorberen.

Wanneer u duidelijk het water hoort binnenkomen, het gewicht van het wasgoed voldoet aan de normen die in de instructies staan ​​vermeld en de stof niet veel water opneemt, maar het knipperende display toch een fout aangeeft, dient u de waterdruk te controleren. Hoogstwaarschijnlijk is het zwak.

Als er geen geluid is van stromend water met een open waterkraan en normale druk in het systeem, ga dan als volgt te werk: reinig het filter, reset de besturingseenheid door deze gedurende 15 minuten los te koppelen, steek de stekker in het stopcontact en herstart dezelfde wasmodus.

Voor alle problemen met uw Samsung wasmachine, belt u een vakbekwame wasmachine reparatie monteur in uw regio.